ماهی خاویاری سیبری

acipenser-baeri-fish

مشخصات بیولوژی تاسماهی سیبری در طبیعت و مزارع پرورشی

ماهی خاویاری سیبری با نام علمی Acipenser baerii و با نام معمولی تاسماهی سیبری یا siberian sturgeon گونه ای نیمه رودکوچ (anadromous semi-) یا نیمه مهاجر و ماهی آبهای شیرین است که در رودخانه های منطقه سیبری اَب، ینی سئی، کولیما، ایرتیش و… زندگی می کند. پرورش این ماهی نسبت به گونه های دیگر تاسماهیان آسان و رشد آن بسیار سریع تر و با مشکلات کمتری از نظر بیماری و… صورت می گیرد. تفاوت چشمگیر این ماهی نسبت به گونه های دیگر موجود در منطقه این است که می تواند هر ساله تخم ریزی کند.

acipenser-baeri-fish- pool

همانطور که قبلا نیز اشاره شد رشد تاسماهیان بستگی به عواملی از جمله دما و تغذیه مناسب آنها دارد. رشد ماهی خاویاری سیبری در طبیعت بین ۶۵ تا ۱۶۷ سانتیمتر و حداکثر اندازه گزارش شده آن ۲ متر با وزن بیش از ۶۵ کیلوگرم است. طول پوزه این گونه ۴۶ درصد طول سر است. در محیط طبیعی نرها بین ۹ تا ۱۵ سالگی و ماده ها بین ۱۶ تا ۲۰ سالگی بالغ می شوند.

بلوغ ماهی خاویاری سیبری ماده در محیط پرورشی در سن ۵ تا ۶ سال با وزن ۸ تا ۱۲ کیلوگرم و طول بدن ۸۰ تا ۱۰۰ سانتی متر بوده و میزان تخم دهی آن ۱۲ تا ۱۷ درصد وزن بدن آن است.

ارزش اقتصادی تاسماهی سیبری

خاویار تاسماهی سیبری به خاویار “بری” معروف است و گوشت آن بعد از ماهی اوزون بورون (اوزون برون) و فیل ماهی متقاضیان قابل توجهی دارد. در برخی کشورها از پوست این گونه در فرآوری چرم برای تولید چکمه، کلاه، دستکش و وسایل زینتی استفاده می شود. تجارت آن نیز مانند ماهی استرلیاد علاوه بر مصرف گوشت و خاویار، به منظور استفاده در آکواریوم های عمومی و… انجام می شود.

acipenser-baeri fish

مجتمع کشت و صنعت لزیر با دارا بودن کلاس های سنی متناوبی از این گونه، مقدار معتنابهی از خاویار و گوشت آن به بازارهای داخلی و خارجی عرضه نموده و توانسته ضمن ارزآوری تعداد قابل توجهی اشتغال در جامعه ایجاد نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 WhatsApp
x
 
x
 Telegram
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 Call us
x
 
x
 Contact us
x
Submit
Email is incorrect
Thank you for your message!